Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD Kobani’de tanklarla saldırıya geçti

IŞİD örgütü, aralarında yabancı savaşçıların yer aldığı büyük bir güç ve ağır silahlarla Kobanê kentinin güneyine saldırdı. Kürd savaşçıları ve IŞİD arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildiriliyor.



Basnews'in haberine göre: GeçtiÄŸimiz gece Kobanê'nin güneyinde yer alan TiÅŸrînê Barajı'nda YPG ve IŞİD güçleri arasında ÅŸiddetli çatışmaların yaÅŸandığı kaydedildi.

BasNews'e konuÅŸan Fırat Volkanı Operasyonu Komutanı Ebu Ali Osman, IŞİD örgütünün yabancı savaÅŸçıların da içinde yer aldığı büyük bir gücü, Kobanê'nin güneyine yığdığını, ardından Kobanê'nin Sirînê kasabasından tank ve toplarla birlikte saldırıya geçtiÄŸini açıkladı.

Ebu Ali Osman, ‘‘ Güçlerimiz sabahın erken saatlerinde Mitras köyü çevresinde IŞİD'e karşılık verdi. Çıkan çatışmalarda 21 IŞİD üyesi öldürüldü. 7 cenaze ÅŸu anda kontrolümüz altındaki bölgede bulunuyor. Çatışmalar hala devam ediyor'' dedi.

Öte yandan yerel kaynakların aktardığına göre, koalisyon devletlerine baÄŸlı savaÅŸ uçaklarının saldırılar gerçekleÅŸtiÄŸi zaman havadan destek vermemesi nedeniyle IŞİD örgütü, Mitras ve Celbiye köylerine kadar ilerleyebildiÄŸi öÄŸrenildi.

Ayrıca çatışmalarda 2 Kürd savaÅŸçısının yaÅŸamını yitirdiÄŸi bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.